VW præsenterer T-Cross den 25. oktober.

VW Polo på stylter 

VW er ved at lægge sidste hånd på den ny crossover, T-Cross, så den kan være klar til at møde verdenspressen den 25. oktober. 

Og publikum på Sao Paulo International Motor Show i starten af november. 

T-Cross er bygget på VWs MQB A0 platform, som også understøtter Polo. Den vil være 14,7 cm længere end sin lavbenede søster, den vil have plads til 69 liter mere bagage og ikke mindst give mere benplads til bagsædepassagererne. 

T-Cross bliver VWs mest kompakte SUV med en længde på 410,7 cm og en højde på 155,8 cm, hvilket placerer den, som Polo, i A0-segmentet, hvor Golf og T-Roc hører til i A-segmentet.   

T-Cross er udstyret med fælge på op til 18”, og den tilbydes med fire forskellige turbomotorer; tre TSI-benzinmotorer med benzinpartikelfilter, der yder 95 hk, 115 hkog 150 hk og en TDI-dieselmotor (TDI) med 95 hk.  

Brasilianske motorjournalister har haft lejlighed til at prøvekøre i prototype af T-Cross, og de skriver, at oplevelsen er den samme som at køre i en Polo. Kun siddehøjden er anderledes. 

T-Cross kommer til Danmark i andet kvartal næste år. 

“Vi forventer os meget af T-Cross, for den passer rigtigt godt til det danske marked,” siger nyudnævnte informationschef hos VW, Thomas Hjortshøj. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar