VW fylder også brint i tanken 

20/11/2014
1.330 Views

Toyota og Honda tog med deres ny brintbiler de store overskrifter ved åbningen på LA Auto Show.

(Se tidligere artikel på her på sitet)

Men nu har VW også meldt sig på banen med et køretøj med brændselscelle-teknologi og en “udstødning”, der begrænser sig til en kop vand.

Og i modsætning til de japanske biler, har tyskerne lagt den avancerede teknik ned i en ganske almindelig Golf Variant. Motor foran og fire kulfiber brinttanke under sæderne. Fem siddepladser og stort bagagerum.

VWs strategi er nemlig at implementere fremtiden teknologier i deres produktionsmodeller, og at prisen skal være attraktiv.

Golf Variant HyMotion er dog ikke lige om hjørnet. To ting skal nemlig være opfyldt, inden VW sender bilen på markedet. 1. Produktionen af brint skal komme fra vedvarende energikilder og 2. antallet af tanksteder skal være langt højere.

Det har de fx i Norge, hvor meget strøm for fra store vandkraftanlæg, og derfor et brintbiler anvendelige deroppe.

Golf Variant HyMotion har en rækkevidde på 500 km og en acceleration fra 0-100 på 10 sekunder. Tankene i konceptbilen fyldes på bare tre minutter.

Med brintversionen bliver Golf den første bil i verden med alle teknisk kendte drivliner.

I dag kan den populære familiebil allerede køre på benzin, diesel, naturgas, el og som plug-in hybrid.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment