BMW Isetta 300 på steroider

Trebenet BMW Isetta på steroider

Amerikaneren Bruce Weiner må ikke have været i sit fulde fem, da han besluttede at give sin lille trehjulede 1959 BMW Isetta 300 en overhaling. 

Men uanset hans umiddelbare psykiske tilstand, så førte han projektet ud i livet. 

Resultatet, det ord kan man vist godt bruge i denne sammenhæng, er en stor kopi af den berømte Hot Wheels legetøjsbil, “Whatta Drag”, der blev designet i 1998 af Phil Riehlman. Den blev voldsom populær og medvirkede i ikke færre en syv Hot Wheels-serier.  

Originalens én-cylindrede, 12 hestes motorcykelmotor blev erstattet af en rå 730 hestes 8,2 liter BDS-turboladet Chevrolet V8 og en to-trins drag-race-spec. gearkasse, der sender de voldsomme kræfter ud til det enlige 18×13 tommer baghjul med et specielt drag-racedæk. 

Det originale karrosseri er forstærket med stor mængder stålrør og elementer i hjulophængene er fra en BMW M3. 

“Whatta Drag” blev solgt på Bruce Wiener Microcar Auction den 16. februar 2013 af RM Auctions for 92.000 dollars, og de skrev den gang i deres katalog, at denne “bil” er livsfarlig, hvis den ikke handles med omtanke. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment