Bliv en bedre bilist med Ford

Tag med og bliv en bedre bilist

Unge mellem 18 og 24 år er årsag til de fleste ulykker/uheld på de danske landeveje.

18 pct. af alle personskader sidste år var de skyld i, og årsagerne er som oftest manglende koncentration, for høj hastighed og manglende rutine i trafikken.

Det er et problem, der skal tages alvorligt, og en af dem, der gør noget ved sagen er Ford.

De inviterer unge i den nævnte aldersgruppe på kørekursus på FDM Sjællandsringen ved Roskilde den 3.-4. september for at gøre dem til bedre bilister.

Alle er velkommende, men der er kun plads til fire hold af 75 deltagere, så det er med at være hurtig på tasterne hvis du vil være en af dem.

Driving Skills for Life, som Fords kørekursus hedder, har gennem de sidste 11 år været et tilløbsstykke i lande som England, USA, Tyskland, Spanien og Frankrig.

Sidste år blev det danske kursus afviklet med stor succes ved Bella Center i København. Der var fuldt hus og deltagerne var efterfølgende enige om, at der kræves noget for at blive en god bilist.

På kørekurset lærer de unge via sjove øvelser, hvordan man forbedrer sin køre- og bremseteknik, sin afstandsbedømmelse, og hvordan man undgår frontale sammenstød.

Derudover vil der, som følge af problemerne med uopmærksomhed, være fokus på øvelser, hvor de unge under sikre forhold får mulighed for at tage en selfie og/eller opdatering, mens de kører.

Formålet er at illustrere, hvordan ens reaktionsevne samt evnen til at udføre tekniske manøvre med bilen bliver reduceret markant.

Derudover får de unge mulighed for at iføre sig to forskellige dragter, der giver mulighed for at føle effekten af hhv. alkohol og stoffer.

Dragterne giver således de unge mulighed for at mærke på egen krop, hvordan deres reaktionsmønstre og motoriske evner bliver forringet i påvirket tilstand.

”Desværre er uopmærksomhed i trafikken helt eller delvis årsagen til 35 pct. af alle ulykker på vejene i Danmark, og det kan have alvorlige konsekvenser. En selfie under kørsel med 100 km/t svarer til at køre i distraheret tilstand i 400 meter, mens en opdatering på Facebook svarer til 560 meter – eller ca. fem fodboldbaner med en pose over hovedet. Derfor ser Ford frem til igen i år at tilbyde de unge billister et kørekursus, hvor målet er at gøre dem til bedre og sikrere bilister på en sjov og lærerig måde, ” siger kommunikationschef hos Ford Danmark, Lene Dahlquist.

Uden en løftet pegefinger.

………..

Vil du være med, så klik ind på www.drivingskillsforlife.dk og meld dig til.

Ford stiller bil til rådighed, og du vil møde professionelle instruktører.

Arrangementet vil også få besøg af kendisserne Søren Rastad, Thomas Villum, Sine Lindquist og flere, der alle har haft ulykker tæt ind på kroppen.

Tidsplanen er som følger:

Lørdag 3. september:

9.30 – 13.30 og 14.00 – 18.00

Søndag 4. september:

9.30-13.30 og 14.00-18.00

Se video fra sidste år: https://www.youtube.com/watch?v=sxUqD5kREhc&feature=youtu.be

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment