Tag bilen og spar penge på ferieturen

Tag bilen på ferie – og spar penge 

Jeg er vild med biler. De er en meget stor del af mit liv, men når jeg skal på ferien, er det ind i flyveren og afsted.

Det er billigt og behageligt, og det er ikke mindst hurtigt.

Men selv om jeg kan finde billetter til skarpe priser hos lavprisselskaberne, så er bilen ifølge FDM billigere end flyveren.

 ”Hvis man tager udgangspunkt i de kør-selv-omkostninger, der er forbundet med selve køreturen, det er eksempelvis benzin, vejafgifter og slid på bilen, og sammenligner det med flypriserne, så erdet billigst at tage bilen. Ser man på perioden, vi har undersøgt, kan man spare op mod 12.000 kroner, hvis man skal til den franske Riviera og op mod 5.000 kroner, hvis man skal til Gardasøen,” siger Allan Skytte Christensen forbrugerøkonom i FDM. 

Ud over de praktiske omkostninger skal man også påregne, at det tager længere tid at køre til feriedestinationerne, end det tager at flyve, understreger Allan Skytte Christensen. Det er altså også et spørgsmål om prioritering af tid, hvis man vælger bilen frem for flyet. På den korteste af de fem ture, han har undersøgt, vil man bruge en dag af ferien på at køre, og på den længste vil man bruge knap to.

Her lyder rådet fra FDM travel dog, at man gør køreturen til en del af ferieoplevelsen, og det er der mange familier, der allerede gør.

”Hvis man gør køreturen til en del af ferien, er der rigtig meget, man kan opleve på turen fra Danmark til eksempelvis Italien. Vi anbefaler, at man holder rigeligt med pauser og overnatninger undervejs, så man oplever de lande, der ofte bruges som transit. Hvis man booker et par overnatninger undervejs, så kan man faktisk komme hjem og have set tre eller fire forskellige lande på ferien og ikke blot et,” siger salgs- og indkøbschef i FDM travel, Jesper Ewald. 

Beregningerne tager udgangspunkt i en familie med to børn på 9 og 11 år, der rejser i perioden 2.-16. juli 2016. Fly- og billejepriser er hentet den 24. maj 2016.

Der er billeje tilknyttet flyrejsen for at sikre, at mobiliteten på feriedestinationen er den samme, som hvis man var kørt i egen bil. Resultatet af beregningen afhænger af flypriserne, som varierer i forhold til rejse-og bookningstidspunkt.

Har du firmabil er det endnu mere fordelagtigt, at tage bilen på sommerferie. Så er prisen 0 kroner, hvis der også er knyttet et benzinkort til køretøjet.

Husk lige at tjekke om der er fri km og ret til at bruge benzinkortet i udlandet inkluderet i din firmabilaftale.

Foto: DCU

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment