Mercedes-Benz 300 SLR Replica

Superstjerne under hammeren i Aarhus

Mega-dyr Mercedes i Mindeparken.

Stjernen ved årets auktion over klassiske biler ved Classic Race Aarhus sidst i maj er en Mercedes 300 SLR Replica.

Kopien, der er den sidste udgave af i alt fem, er håndbygget af den oprindelige grundlægger af Proteus Sport & Racing Cars, Jim Marland.

Den blev bygget over en periode på to år og stod færdig i 2010 som en nøjagtig kopi af den oprindelige Mercedes Benz 300 SLR.

Vurderingsprisen er på mellem 2,4 og 2,7 mio. Kroner.

At det er lykkedes at få den nøjagtige kopi af sportsvognen til salg i Danmark, glæder projektleder Carsten Andersen fra The Classic Race Aarhus Auction.

»Det er en af de smukkeste fuldblodsracere, der nogensinde er blevet bygget, og vi er meget stolte af, at det er lykkedes os at få den med på vores store auktion her sidst i maj,« siger han.

På auktionen vil Simon Spies’ ikoniske »Lille Frede«, en limousine Mercedes 600 med en 6,3 liters motor med 250 heste, også være at finde.

Den er vurderet til mellem 890.000-1.040.000 kroner og kommer under hammeren på auktionens dag to.

The Classic Race Aarhus Auction vil i år blive afholdt i et stort telt i mindeparken.

Bag auktionen, som har et forventet salgsbudget på 38 mio. kr., står Classic Race Aarhus, auktionshusene Lauritz.com og Silverstone Auctions.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment