Smart henter og bringer selv

Smart helt uden rat og pedaler

Jamen, der er jo ikke noget rat! 

Godt set, og det skal der heller ikke være, akkurat som den også er uden pedaler. 

Smart vision EQ fortwo kan nemlig selv. Den er selvkørende og samler passagererne op, hvor de ønsker, og kører dem hvorhen de vil – sikkert og helt uden menneskelig indblanding. 

Og da hverken rat eller pedaler optager plads, kan passagererne slappe af eller arbejde i den rummelige kabine med plads til to.  

Måske fremtidens taxa. 

Udenpå fungerer bilens døre og front som store skærme, hvilket giver mulighed for at dele information eller kommunikere med andre trafikanter. Derudover giver skærmene også bilen et individuelt udtryk baseret på brugernes personlige profil. 

Når den fuldt elektriske bil ikke er i brug, finder den selv hen til nærmeste ledige ladestander. Bilerne lades desuden så vidt muligt op, når udbuddet af elektricitet er stort. Når udbuddet af elektricitet omvendt er lavt og efterspørgslen stor, kan bilen tilsluttes og sende strøm tilbage i el-nettet. 

Foruden de åbenlyse miljømæssige fordele, er smart vision EQ fortwo aktivt med til at begrænse trængsel på vejene, fordi bilen udnyttes langt mere effektivt end private biler og bidrager til en langt mere flydende trafik. 

Smart vision EQ fortwo er en coceptbil, der viser hvordan selvkørende biler kan gøre fremtidens bildeling endnu lettere, mere enkel og økonomisk.  

Brugerne behøver ikke længere at lede efter den nærmeste ledige bil, for bilen finder dem selv.  

Og da bilerne altid er på vejen, er der altid en i nærheden. Det betyder, at kapaciteten vil blive udnyttet langt mere effektivt end i dag til glæde og gavn for alle. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment