Skoda Fabia R5 får grønt lys

FIA (Federation Internationale Automobile) det internationale bilsportsforbund har godkendt homologeringen af den nye Skoda Fabia R5, som er et krav for at kunne deltage i motorsport.

“Vi er begejstrede for at FIA har givet os grønt lys. Nu skal vi blot bevise hvor god den nye bil er i de forskellige racerserier,” udtaler udviklingsdirektør Dr. Frank Welsch fra Skoda.

Den nye Skoda Fabia R5 er ren high-tech i overensstemmelse med FIA reglement. En væsentlig ændring er at den nye bil er udstyret med en 1.6-liters turbomotor mod en 2-liters sugemotor tidligere.

Permanent 4-hjulstræk, 5-trins sekventiel gearkasse og McPherson ophæng hele vejen rundt skal sørge vejgreb og fremdrift af den 1.230 kg lette bil.

Skoda har investeret 15 måneders intenst udviklingsprogram i at fintune og trimme bilen, så den skulle komme problemfrit fra start.

Du kan følge Skoda Motorsport her

 

Erik Hawaleschka Madsen

Uddannet i markedsføring og altid arbejdet med den automotive branche. Rådgivet og udviklet samt markedsført biler, dæk, smøremidler og serviceydelser. "Fritidsracerkører". IT- og salgsansvarlig på vildmedbiler.dk

Leave A Comment