10 gode råd til en perfekt bilferie

Sådan bliver bilferien en succes

Bilferie er stadig danskernes foretrukne rejseform.

Det er, som vi tidligere har skrevet på vildmedbiler.dk, billigere at køre end flyve til de varme lande i Europa.

Ifølge FDM.

Med for at bilturen skal blive en succes, er der nogle ting, der skal være på plads, inden du drejer på nøglen, eller i de nyeste biler, trykker på startknappen, og sætter kursen sydpå.

De ting kan du læse om her.

Det er teknisk chef hos Bridgestone, Jesper Sørensen, der fortæller:

 1. Planlæg ruten hjemmefra. Tjek trafikmeldinger og hold jer væk fra storbyerne morgen og eftermiddag.
 2. Husk pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort. Husk advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer.
 3. Vær opmærksom på miljøzonerne i flere byer i Tyskland og Italien. I Italien skal du købe mærket lokalt, men du kan købe det tyske miljømærke flere steder herhjemme, blandt andet hos FDM.
 4. Har du reservehjul eller et nødhjul i bagagerummet? Er der luft i det?
  Du kan kun køre korte ture med lav hastighed med nødhjulet, så få det permanente hjul repareret hurtigst muligt. Reservehjulet kan du bruge som et almindeligt hjul”.
 5. Har du en donkraft – og kan du betjene den?
 6. Mange nye biler har ikke reservehjul, men et reparationskit med noget væske og en kompressor. Væsken sprøjtes ind i dækket, hvor den størkner og lukker mindre huller. Kompressoren pumper dækket op til et rimeligt dæktryk (det tager dog sin tid). Det er en nødløsning, og du skal få dækket repareret eller udskiftet hurtigst muligt. Bryd ikke forseglingen, før væsken skal bruges. Husk at tjekke datoen! Væsken har begrænset levetid.
 7. Tjek dine dæk hjemmefra – slid og dæktryk
  Det koster at køre rundt på slidte dæk. Øget bremselængde, forringet styreevne og øget risiko for udskridning og akvaplaning kan have afgørende betydning i en kritisk situation. Slidte dæk har større rullemodstand og bruger mere brændstof.
 8. Sørg for, at bilen HAR været til service.
 9. Har du abonnement på vejhjælp?
  Tjek om det dækker på jeres destination (og på turen derned!) og kod telefonnummeret ind i din telefon.10. Kør ikke over evne. Du når længst med en konstant hastighed. Vær forudseende og spar på bremserne.

Foto: Falck

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment