Her er den ny Audi A5 Coupé

Så kom der billede på den ny Audi A5 Coupé

Så er de her, de første rigtige billeder af den ny Audi A5 Coupé!

Og de viser anden generation af den ni år gamle model, og heldigt for dem, der kører i første generationsmodellen, er designændringerne ikke revolutionerende.

De nye version er ganske vist mere atletisk, sportslig og elegant, men den er tro mod generne.

Under det 60 kilo lettere karrosseri gemmer sig en masse nyheder som en nyudviklet undervogn, kraftfulde motorer samt innovative infotainment-features og førerassistentsystemer.

Audi A5 Coupé fås fra start med fem forskellige motorer, to TFSI- og tre TDI-motorer. Ydelsen er øget med op til 17 pct. og ligger mellem 190 hk og 286 hk.

Til gengæld er brændstofforbruget faldet med op til 22 procent.

På toppen af kransekagen er en helt ny 3.0 V6 TFSI-turbomotor med 354 hestekræfter.

Som valget af motor, kan du og frit vælge mellem flere forskellige transmissioner.

Den 6-trins manuelle gearkasse og den 7-trins S tronic er forbeholdt de firecylindrede motorer samt til 3.0 TDI med 218 hk med for- og firehjulstræk.

Den 8-trins tiptronic er udviklet til topdieselmotoren med 286 hk samt S5-motoren. Bgge motorer har quattro som standard.

Som ekstraudstyr tilbyder Audi sportsdifferentiale på bagakslen til disse varianter, som giver endnu mere køredynamik og præcision.

For første gang kan man også vælge det nye quattro med ultra-teknologi. Det kan i første omgang kombineres med de firecylindrede TFSI- og TDI-motorer med manuel gearkasse. Drivlinjen, som er optimeret til effektivitet, giver ingen mærkbar forskel i forhold til de permanente systemer.
De større mål og den forlængede akselafstand kommer pladsen i kabinen til gode. Pladsforholdene for føreren og passagererne er blevet mere rummelige. Instrumentpanelets vandrette udformning og det gennemgående luftdysepanel skaber en bred pladsfornemmelse.

Og for første gang fås A5 Coupé med Audi virtual cockpit som ekstraudstyr – et TFT-display med en diagonalt mål på 12,3” og en opløsning på 1.440 x 540 pixels. Det udgør den centrale informationsenhed i forbindelse med MMI Navigation plus inklusive 8,3” skærm på midterkonsollen.
Hvis du vælger MMI Navigation plus, følger hardwaremodulet Audi connect og det nye Audi connect SIM – et SIM-kort, som er fastmonteret i bilen, automatisk med. Det gør, at den nye Audi A5 Coupé* kobles op på internettet via et superhurtigt LTE-net. Anvendelsen af de alsidige Audi connect-tjenester er gratis i tre år.

Uafhængigt af de integrerede Audi connect-tjenester kan kunden mod betaling tilkøbe ekstra datapakker til individuel internetanvendelse via Wi-Fi-hotspot.

Dermed kan alle passagererne i bilen surfe og maile på internettet med op til otte mobile apparater til attraktive priser.

Med den nye Audi A5 Coupé tager Audi næste skridt i retning af selvkørende biler.

Det brede udvalg af innovative førerassistentsystemer sætter standarden i segmentet.

Den forudseende effektivitetsassistent hjælper føreren med at spare brændstof, Audi active lane assist hjælper med at blive i vognbanen, og adaptive cruise control Stop&Go inklusive køassistent aflaster føreren ved kørsel i meget tæt trafik.

Parkeringsassistenten, assistenten til registrering af tværgående trafik bagved, udstigningsadvarslen, undvigeassistenten og drejeassistenten samt Audi pre sense-systemerne er nyheder, som giver et stort plus for sikkerheden.

En kamerabaseret vejskilteassistent fuldender udbuddet.

Standardudstyret omfatter blandt andet xenon-forlygter med LED-dagskørelys og LED-baglygter, Audi MMI Radio plus med 7” MMI-farveskærm, Bluetooth og USB-opladningsfunktion, et 3-eget multifunktionsrat (i biler med automatisk gearkasse inklusive skiftekontakter), selefremførere med selehøjdeindstilling, køredynamiksystemet Audi drive select samt Audi pre sense city.

Den nye Audi A5 Coupé lanceres i efteråret 2016. Danske priser er endnu ikke forhandlet på plads.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment