Renault prøver med Clio R.S. i DK igen

Renault satser igen på GTI’er i DK

Det er SUV’erne, der hitter i øjeblikket. 

Praktiske egenskaber, høj siddeposition og godt udsyn er egenskaber bilkøberne forespørger.

Rappe sportslige biler har det til gengæld svært.  

VW har fede GTI-varianter i up!, Polo og Golf, Cupra har Ibiza og Leon, Ford har Fiesta ST-Line og Focus RS,  Peugeot 308 GTI, Alfa  Giulietta QV og Hyundai den ny i40 N. 

Renault har også været med i klubben for hurtige hatchbacks med R.S.-versioner af Clio og Megane, men det har holdt en lille pause på det danske marked. 

Den, pausen, er nu ovre, og Renault gør et nyt forsøg. Denne gang bliver det kun den  Ejnar Hessel A/S med 23 butikker lander over, der får bilerne i butikken. 

De starter stille og roligt op med kun en Clio R.S. på programmet, men i to varianter, en standard og en Trophy begge med 1,6 liter motor med henholdsvis 200 og 220 heste. 

6-trins dobbeltkoblingsgearkasse er, sammen med R.S.-køreindstillinger, sportsudstødning, automatisk klimaanlæg, infotainmentsystem med 7” skærm, navigation og lydsystem fra Arkamys, sportssæder, regnsensor, fartpilot, p-sensorer bagtil og skiftepaler til gearkassen bag rattet, standard. 

Men der er mange muligheder for at opdatere bilen, så den passer præcis til dig. 

Du kan for 9.900 kr. få en strammere Cup-affjedring, 18” fælge og røde bremsekalibre samt Michelin Pilot Super Sport-dæk 

Lægger du 19.000 mere på bordet kan Trophy-versionen udstyres med en specialudstødning, som giver bilen en rå og fed lyd. 

Prisen for Clio R.S. med 200 hk starter ved 308.880 kr., mens R.S. Trophy med 220 hk starter ved 328.880 kr. 

Noget højere end fx en VW Polo med 200 hestekræfter. 

Den næste R.S. i Danmark bliver Megane med 280 heste. Den kommer til september. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar