Regeringen redder bilkøberne

Prishop på ny biler stoppes

En ny testmetode af brændstoffet, der i gennemsnit giver et højere forbrugstal, vil gøre bilerne meget dyrere. 

Mellem 7.000 til 9.000 kr,

Men frygt ikke en ekstraregning, for regeringen er klar til at gribe ind, skiver Jyllands-Posten. 

Heldigvis! 

»Danskerne skal naturligvis ikke ende med en ekstraregning, fordi EU implementerer nye regler. Derfor har vi også haft en tæt dialog med bilbranchen om en fornuftig løsning, som sikrer en smidig overgang til den nye model, skaber ro på bilmarkedet og fortsat giver danskerne billigere biler,« udtaler skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse. 

De første ny biler, hvor forbrugstallet er målt med den ny metode, er allerede kommet på markedet, så Derfor har regeringen fremsat et lovforslag, hvor udregningen af registreringsafgiften  bliver brugt en omregningsfaktor på 21 pct. 

»På den måde sikres det, at registreringsafgiften i gennemsnit fastsættes på samme niveau som i dag. Dermed forventes de nye regler kun i begrænset omfang at slå igennem i registrerings- og ejerafgiften,« oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse. 

Hos FDM glæder man sig over omregningsmodellender sikrer mod pludselige afgiftsstigninger. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar