Porsche 911 GT2 RS sætter fartrekord

Porsche 911 GT2 RS sidder nu på tronen som den hurtigste baghjulstrukne gadebil på Nürburgring Nordschleife. 

Test- og racerkører Lars Kern og LMP1-piloten Nick Tandy fik til opgave at sætte en ny rekord i hver deres bil over seks omgange. 

Og den opgave løste Lars Kern bedst ved at køre en omgang på den 20,6 kilometer lange bane på seks minutter og 47,3 sekunder. 

184,11 km/t. var gennemsnitshastigheden, og det kan alle entusiaster, deriblandt mange danskere, bekræfte er hurtigt, rigtigt hurtigt. 

Den ny rekord er hele ti sekunder hurtigere end den tid Marc Lieb i 2013 satte i en Porsche 918 Spyder. 

Ikke for at tage noget fra Porsches præstation, så skal det lige nævnes, at en gade-lovlig McLaren P1 LM tidligere på året blev noteret for en tid på 6,43,2 min. Og en helt elektrisk Nio EP9 for tiden 6.45,9 min. 

Men begge disse biler er ikke at betegne som produktions-modeller, da de kun laves i ganske få eksemplarer. 

Porsche har endnu ikke meldt ud, hvor mange 911 GT2 RS, de vil producere, men det forlyder at antallet vil blive omkring 1000 styk. 

Porsche 911 GT2 RS er med en sekscylinder biturbo boksermotor, der yder 700 hestekræfter og rykker fra stående til 100 km/t. På 2,8 sekunder. Tophastigheden er omkring 340 km/t. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar