Ny Audi A6 Avant mere plads

Officielt: Ny Audi A6 Avant

Audi A6 Aavant i sin nuværende form har mistet lidt af pusten i forhold til BMW 5-serie Touring, Mercedes E-klass Kombi og Volvo V90, men nu er mærket med de fire ringe klar til at udfordre klassekammeraterne med en ny model. 

Audi har i dag offentligjort de førte billeder af A6 Avant, der kombinerer dynamisk design med praktiske egenskaber. 

Det er blot seks uger siden Audi præsenterede sedan-udgaven af A6, og al dens avancerede teknologi er fulgt med i den ny praktiske udgave. 

Fra fordørene og frem er de identiske, men under den aggressive bue taglinje bagude er der både mere bagageplads og ikke mindst bedre plads på bagsædet til både ben, skuldre og hoved end i forgængeren. 

Som i sedan-modellen kommer Avant også som mild-hybrid, et simpelt system med et lille litiumionbatteri, der får energi fra bremserne. Systemet kan fra 22 km/t. i timen drive bilen på alene over kortere stræk eller hjælpe til under acceleration. 

Audiens mange funktioner styres fra to trykfølsomme skærm på instrumentpanelet, men en tredje skærm i instrumenthuset bag rattet erstatter de analoge visninger. 

A6 2019 har LED-lys og automatisk nødbremse som standard, mens adaptiv fartpilot og firehjulsstyring er tilvalg. 

Der er endnu ikke informationer om, hvor den ny Audi A6 Avant kommer til Danmark. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar