Ny software giver Volvo-modeller mere dynamik

Ny software i Volvo-modeller

16/08/2018
931 Views

Volvo introducerer en ny softwareopdatering, udviklet af Polestar, som øger drejningsmomentet til baghjulene på Volvo-biler med firehjulstræk og giver en mere dynamisk kørestil. 

Denne softwareoptimering, som Volvo’s nye eldrift-mærke, Polestar, har udviklet, øger mængde og frekvens af det drejningsmoment, der tilføres baghjulene, forbedrer styreegenskaberne og giver bedre kontrol og præcision ved kurvekørsel samt bedre træk ved acceleration og en mere aktiv kørestil. 

”Vi finjusterer altid køreoplevelsen, og denne opgradering gør på samme tid firehjulsdrift mere blød og mere dynamisk,” forklarer Henrik Green, seniorchef i Volvo Cars’ afdeling for forskning og udvikling.  

AWD-optimeringen aktiveres let enten ved at vælge bilens ”Dynamic Drive mode”, eller når ”Electronic Stability Control er tilkoblet. 

Den nye baghjuls-momentfordeling føjer yderligere et optimeringsområde til den seneste Polestar-softwareopdatering. De fem eksisterende områder inkluderer en mere skarp reaktion ved både op- og nedregulering af gas, optimerede og hurtigere gearskift samt bevaring af gearindstillingen ved kurvekørsel og højere motorydelse. 

Polestar’s AWD-optimering kan fås til benzin- og dieselmotorer i Volvo’s V90- og 60-serier samt XC40. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment