Ny Porsche Panamera er hurtig som Ferrari FF

Den fik på alle tangenter, da Porsche præsenterede den ny Panamera i Berlin.

Flere end 300 internationale medierepræsentanter samt gæster fra den politiske verden, erhvervslivet, sportsverdenen og andre samfundsrelevante områder var de første, der fik  den komplet nyudviklede anden generation af Gran Turismo-modellen at se live.

Millioner så med på internettet, hvor hele præsentationen blev sendt live.

Den ny Porsche Panamera er en cocktail af præstationerne fra en sportsvogn og komforten fra en 4-personers luksuslimousine.

”Med Panamera gik vi ind i segmentet for luksussportslimousiner. Siden starten i 2009 er der blevet solgt mere end 150.000 eksemplarer af Panamera. Med den nye model ser I her en komplet nyudviklet bil – med nye motorer, med et nyt design, med nye teknologier. Det er også nyt, at vi nu producerer anden generation komplet på fabrikken i Leipzig. Til det formål har vi i alt investeret 500 millioner euro – blandt andet til en helt ny karrosseriproduktion,” sagde Oliver Blume, som er administrerende direktør hos Porsche AG ved præsentationen. 

”Den ny Panamera skal ved første blik være genkendelig som en Panamera. Men også ved første blik som den nye Panamera. Styrkerne skal altså styrkes, svaghederne skal udryddes, og især karakteren skal bevares,” tilføjede Michael Mauer, som er designchef hos Porsche AG, 

Panamera kan fås med tre forskellige motorer. To benzin og en diesel. Den mindste motorer en V6 med 440 hestekræfter og den kraftigste en 4-liter dobbeltturbo V8 med 550 heste.

0-100 klarer den på fire sekunder, hvilket gør den lige så hurtigt som en Ferrari FF.

Der er endnu ikke offentliggjort data på dieselmotoren.

Firehjulstræk er standard på alle modeller.

For at opnå et endnu større spænd mellem komfort og sportslighed er den ny Panamera nu blandt andet udstyret med en ny 3-kammer-luftaffjedring, bagakselstyring og den nye elektroniske undervognsstyring 4D Chassis Control.

Talrige nye assistentsystemer øger desuden kørekomforten og sikkerheden.

I den ny Panamera præsenterer Porsche desuden et fremtidsorienteret visnings- og betjeningskoncept.

Det nye Porsche Advanced Cockpit med smartphonelignende brugerflader og konfigurerbare LED-skærme imponerer med en intuitiv funktionalitet. Derudover omfatter det nye Porsche Communication Management (PCM 4.1) et helt nyt spektrum af opkoblingsmuligheder ved hjælp af intelligente digitale funktioner og onlinetjenester.

Panamera, som allerede kan bestilles nu hos Danmarks to Porsche Centre, indføres Porsche Connect til alle modeller. Det udvider de eksisterende bilfunktioner med digitale tjenesteydelser og apps, fx til fjernbetjening af bestemte bilfunktioner via smartphone – eller for at udnytte tiden under kørslen mere effektivt.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment