Peugeot 308 med nyt forbrugstal

Nu får du sandheden om din bils forbrug

Sandheden skal frem!

Derfor har PSA Peugeot Citroën som den første bilproducent i verden besluttet teste deres bilers brændstofforbrug under mere realistiske forhold, så forbrugerne får et tal, der afspejler virkeligheden.

Et eksempel på den ny virkelighed er Peugeot 308, der i ifølge den endnu brugte laboratorie-test har et forbrug på 32,2 km/l, mens den med den ny testprocedure kun kører 20 km/l.

En afvigelse på 38 pct.

PSA og miljøorganisationen Transport & Environment er kommet frem til de mere realistiske tal ved at teste bilerne på veje i og omkring Paris.

25,5 km i by, 39,7 km på landevej og 31,1 km på motorvej.

Under den ny testform har der været passagerer i bilen, last i bagagerummet og ikke mindst har forskellige el-krævende features som aircondition og sædevarme været aktiveret.

Selve testmetoden er baseret på EU’s Real Driving Emissions og er blevet verificeret af det uafhængige Bureau Veritas.

PSA Peugeot Citroën vil fortsætte testen af koncernens biler og inden sommeren 2016 vil man offentliggøre realistiske brændstoftal for yderlige 30 Peugeot, Citroën og DS modeller.

Surt, hvis du har købt din ny bil på grund af det flotte forbrugstal, glædeligt, at du nu får bekræftet, hvad du allerede ved: At bilerne ikke kører så langt på literen som fabrikkerne lover.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment