Nissan Qashqai tilbage på toppen

Salgstallene for juni er opgjort. 

Og med et salg på 869 biler overtog Nissan Qashqai førstepladsen fra Peugeot 208, der fik 841 nye ejere. 

Renaults Clio kom ind på tredjepladsen med et salg på 598. 

Der blev i alt solgt 22.501 biler i juni. 

Et blik på årets første halvår viser et marked i absolut topfart. Salget er på stort set samme niveau som sidste år, idet der i år er solgt 120.737 nye biler – en forskel på ca. 3.000 biler svarende til 2,5 pct. – altså et minimalt fald. 

Bilsalget i juni har endnu engang været højt. Det seneste halve år, er der røget enormt mange biler ud på vejene og vi kan konstatere, at det stadig går godt for danskerne og økonomien i samfundet: danske forbrugere og virksomheder fortsætter med at købe lidt større biler og typisk også med mere sikkerhedsudstyr. Det minimale fald i forhold til sidste år, kan nok tilskrives nogen usikkerhed i forhold til bilafgifter i begyndelsen af året.  Derfor har vi heller ingen grund til at tro, at de næste måneder ikke kommer til at køre i høj fart,” siger direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen. 

Kigger vi på salget i de første seks måneder er Peugeot 208 den mest solgte foran Nissan Qashqai og VW Golf. 

VW blev sammenlagt topscorer i juni foran Peugeot og Renault, og totalt i de første seks måneder var det VW, Peugeot og Toyota. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment