Nicki Thiim i japansk GT-serie

Den danske GT-topkører, Nicki Thiim, skal i år på en ny mission. 

Han skal køre en Aston Martin Vantage GT3 for D’station Racing i den højt profilerede japanske Super GT-serie. Udover VM i GT, WEC, som han sammen med Marco Sørensen i øjeblikket fører.

Nicki skal ikke køre i topklassen GT500, men i GT300, der består af et kæmpefelt af GT3-biler fra europæiske og japanske bilproducenter. 

Nicki Thiim skal dele Aston Martin-raceren med Tomonobu Fujii, en 39-årige japaner, der i 2016 blev nummer tre i Super GT300-klassen i en Audi R8 LMS ultra. 

D’station Racing havde en misserabel 2019-sæson, men med fabriksstøtte fra Aston Martin og med Nicki Thiim i førersædet er der skruet op for ambitionerne i år. 

Grunden til, at Aston Martin går all-in, skyldes udover det sportslige aspekt, at det hæderkronede engelske bilmærke nyder større og større respekt i Asien, og at det skal styrkes gennem gode motorsportsresultater. 

For Nicki Thiim, der aldrig siger nej til ny arbejdsopgave, er Super GT i Japan en spændende udfordring. 

“Jeg elsker at køre race i Japan og vandt sammen med Marco Sørensen sidste år en afdeling i WEC på Fuji, så at skulle køre fast i det japanske GT-mesterskab er en stor ære,” siger han til Motorsport.com. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment