Danskere reddet af gongonen på Le Mans2018/19

Nicki og Marco reddet af gongongen

15/06/2018
559 Views
Nicki Thiim og Marco Sørensen har været fem sekunder efter de andre biler i LM GTE Pro i både træninger og kvalifikation på Le Mans, men fredag blev de reddet af gongongen, da ACO meldte ud, at de havde justeret Balance of Performance, så Aston Martin Racing må lette deres Aston Martin Vantage GTE med ti kg og samtidig sætte turbotrykket op.
I forvejen har de fået 12-15 flere hestekræfter ved en BoP-justering før kvalifikationen, uden det tilsyneladende hjalp, med den seneste justering er vi sikker på, at den meget velkørende Aston Martin vil komme til at spille en rolle i løbet.

Også Jan Magnussen har fået lidt ekstra hjælp ved BoP-justeringen. De to Corvette C7.R kan køre til start fem kg lettere.

Michael Christensen og Porsche får efter deres magtdemonstration i træning og kvalifikation derimod hele ti kg ekstra at slæbe rundt med i deres 911 RSR, mens BMW derimod har fået lov til at tage 10 kg ud af deres M8 GTE.

Alle biler med undtagelse af Ferrari 488 GTE Evo har fået ændringer i vægten.

 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar