Mikkel O. skifter til ny GT-klasse

23-årige Mikkell O. Pedersen skifter i denne sæson Porsche Supercup ud med GT World Challenge, den tidligere Blancpain GT3-serie. 

Han har skrevet kontrakt med Porsche-teamet, italienske Dinamic Motorsport, som han også kørte Supercup med, og skal køre Endurance-serien med to hurtige kørere fra henholdsvis Kuwait og Italien. 

Struerkøreren arbejdede i vinterpausen på at finde penge til en ny sæson i Porsche Supercup, der er verdens skrappeste mærke-serie, men tanken om at skifte til GT3 kom langsomt snigende, og da han blev tilbud et sæde hos Dinamic, slog han til. 

“Tilbuddet lød i første omgang på et sæde i teamets pro-bil, men jeg følte mig ikke helt klar til at tage det store spring. Hellere små skridt ad gangen i stedet for at springe ud på dybt vandt, og måske “drukne”,” fortæller Mikkel O. til Vildmedbiler.dk. 

Han har testet en enkelt gang med Dynamic, og glæder sig til sæsonpremieren den 17. april på Monza. 

“Jeg følte mig fint tilpas med GT3-raceren i testen, for springet fra Supercup-modellen til GT3 er lettere end omvendt. Supercup-raceren er den rå vare, mens en GT3 er med både tractioncontrol og ABS,” siger Mikkel O. 

Hans første test var sammen med teamets profkører, i en ny bil på en ny bane, men selv om der var en hel del sommerfugle i maven, gik det over forventning. 

“Jeg fik en utrolig opbakning af min racengineer, og da jeg først havde tractionkontrollen og ABS-bremserne inde i kroppen, raslede tiderne ned,” lyder det beskedent fra Mikkel O. 

Vildmedbiler.dk: “Mikkel har gået i den hårde skole i Porsche Supercup, hvor også mærkets danske fabrikskører, GT-verdensmesteren Michael Christensen, fik sin “opdragelse, så det er en god beslutning at fortsætte en lovende karriere i en top GT3-klasse,” siget bilredaktør Steen Nielsen. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment