Mercedes fra “Det Grønne Helvede”

Der er nok ikke store chancer for, at du få dette bidske billede at se i dit bakspejl.

Enten fordi den ny tosædede sportscoupé, Mercedes AMG GT-R, slet ikke befinder sig der, hvor du kører, eller også har den bare passeret dig, inden du når at opfatte det.

Den største mulighed for at få den at se, er at tage til det kommende Goodwood Festival of Speed i England.

Lad os lige tage bilens farve først, for den er meget speciel. AMG Green Hell Magno, hedder den, og refererer til nordloppet på Nürburgring Nordschleife, “Det grønne helvede”,  hvor den er udviklet.

Inspiration til den arrige front har Mercedes hentet fra 300 SL-raceren, der vandt det historiske Panamericana-løb i 1952.

Mercedes ny R-topmodel af den hidsige AMG GT er en rigtig giftig sag. 4-liter V8-motor, 585 hestekræfter 700 Nm fra 1900 omdrejninger, 0-100 på 3,6 sekunder og 318 på toppen.

Gearkassen er automatisk og med syv trin. I forhold til GT og GTs-modellerne er første gear længere, så omdrejningsbegrænseren ikke så hurtigt slår fra.

De voldsomme kræfter matches optimal af forbedrede aerodynamiske detaljer, og for at optimere køreegenskaberne, har R-modellen fået 4-hjulsstyring.

Under 100 km/t. styrer baghjulene med forhjulene og derover mod.

Hjulene er 20″ store og dækkene er Michelin Cup-2 dæk. Det giver bid!

Er du blevet inspireret til valg af din kommende bil, kan vi oplyse, at den kommer til salg sidst på året, men desværre kan vi ikke oplyse noget om prisen.

AMG GT og GT S koster henholdsvis 2,2 mio. og 2,6 mio. kr., men det rækker slet ikke.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment