Mekanikerelever udfordrer bilproducenterne

Mekanikerelever udfordrer bilproducenterne

“Når man alligevel skal tænke, kan man lige så godt tænke stort.”

Hedder det sig.

Og det gjorde de tre EUX-mekaniker-elever på Aarhus TECH, Rasmus, Victor og Christian.

De gik i tænkeboks og udviklede en idé til et aerodynamisk gasspjæld til motorer, der ved at fjerne turbulensen giver bedre brændstoføkonomi, mere moment og mindre forurening.

En idé der gav dem sejren i den nationale Skills for the Future 2016, et undervisnings- og konkurrenceforløb, hvor elever fra autouddannelser skal udvikle og arbejde med egne idéer inden for autosektoren.

Belønningen til de tre var en tur til den internationale finale i Madrid den 1. juni, hvor håbefulde unge fra 13 lande, kommer med deres idéer til at gøre biler og bilkørsel endnu bedre.

“Vi hørte først om Skills for the Future for at par måneder siden i forbindelse med vores undervisning i teknologifag, hvor innovation er en vigtig del. Her præsenterede vores lærer muligheden for at være med i konkurrencen. Den greb vi, og siden har vi arbejdet med projektet,” fortæller Victor. 

At udvikle et aerodynamisk gasspjæld, der giver bedre brændstoføkonomi, mere moment og lavere forurening, lyder som noget de store producenter allerede har afprøvet!

Men nej!

“BMW har lavet et system, der minder en lille smule om vores, men det er langt mere teknisk avanceret og meget dyrere at producere,” fortæller Victor Gregersen til vildmedbiler.dk. 

Rasmus Werborg Birkholm, Victor Selinger Gregersen og Christian Sambleben Bjerregaard fik da også stor respons, da de præsenterede idéen for dommerne ved den nationale konkurrence.

“De kunne godt se, at vi har en ide, som blandt andet giver en bedre benzinøkonomi og også er bedre for miljøet,” forklarer Christian. 

De tre skarpe drenge fra Aarhus TECH håber, at nogle af de store bilproducenter vil kigge på deres idé og forhåbentlig prøve det af.

“Skills for the Future er et fremragende initiativ til at bygge endnu stærkere broer mellem erhvervslivet og læring. Der efterspørges hele tiden nye idéer og kompetencer, og der er ingen tvivl om, at projektet vil være til gavn for hele bilbranchen. Som innovativ virksomhed har vi en forpligtelse til at støtte projektet af vores stærke, unge kræfter, og vi sætter en stor ære i at kunne være med til at gøre en forskel. Hyundai bil Import bakker 100 pct.op om projektet,” siger pressechef hos Hyundai Bil Import, Annegrethe Skovby til vildmedbiler.dk.

Der er produceret en kort video om projektet, som kan ses på youtube.

 

FAKTA:

De tre projektmagere går alle på grundforløb 2, hvor de har valgt EUX-linjen på mekanikeruddannelsen.

EUX-uddannelsen er en forholdsvis ny uddannelse, som kombinerer en traditionel faglig uddannelse med gymnasiale fag.

På den både får eleverne efter afsluttet uddannelse både et svendebrev og en studenterhue.

Hyundai Motor Europe er sponsor for Skills for the Future, som er et gratis undervisnings- og konkurrenceforløb, hvor elever fra autouddannelser skal udvikle og arbejde med egne idéer inden for autosektoren. Hyundai Bil Import har rollen som facilitator.

 

 

Billedtekst: Victor (tv.), Christian og Rasmus er klar til finalen i Madrid

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment