Maserati bygger ny GT-racer

Ferrari er der, Alfa Romeo er der, og nu kaster også  Maserati sig ind i kampen om hæder og ære i motorsporten. 

Dog ikke som søstermærkerne i Formel 1, men i international GT-racing. 

MC20 hedder Maseratis ny supersportsvogn, der bliver præsenteret som gadebil i slutningen af maj i Modena, og som bliver en direkte konkurrent til Ferrari F8 Tributo. 

MC står for Maserati Corse, mens 20 refererer til 2020, årets hvor Maserati starter en ny fase i mærkets store historie. 

MC20 kommer med en helt ny Maserati-udviklet motor, som vil blive basis for motorer til andre modeller. En avanceret fuldt elektrisk drivline bliver også aktuel. Ikke overraskende for Maserati har tidligere meldt ud, at de har store elektrifiserings-planer. 

Maserati MC20 er med centermotor og vil dele komponenter med Alfa Romeo 4C sportsvognen, dog med en større motor end dens firecylindrede turbo. 

MC20 bliver en tosædet coupé og forventes at komme som en cabriolet senere. 

Den ny supersportsvogn er en naturlig evolution af den succesfulde MC12, der i 2004 markerede Maserati comeback til motorsporten efter 37 års pause. 

MC12 vandt 22 racerløb, bl.a. tre sejre i 24-timersløb på Spa og 14 mesterskaber i FIA GT fra 2004 til 2010. 

 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment