Legendariske Brabham genoplives

Legendariske Brabham er genoplivet

Det legendariske Brabham-navn er back in business! 

Det australsk-baserede mærke, der har den tidligere 1993 Peugeot Le Mans-vinder, David Brabham, ved roret, har netop præsenteret en ny supersportsvogn. 

Brabham BT62 er dens navn og dermed en videreførelse af den navnerække på de Formel 1-racere hans far, Sir Jack Brabham, vandt tre verdensmesterskaber i 1959, 1960 og 1966. 

Han blev i 1966 den første og eneste kører, der har vundet Formel 1 bag rattet af en egenbygget racer. 

Brabham har bygget 90 racerbiler inden det hele stoppede i 1991 med BT60. Afløseren for den, BT61 var på tegnebrædtet, men blev aldrig produceret. 

Men nu skriver vi 2018 og BT62 har set dagens lys. 

Den er bygget i kulfiber, dern er med en 5,4 liter Brabham V8-motor med 700 hestekræfter og så vejer den bare 962 kg. 

BT62, der skal bygges i 70 eksemplarer, en markering af 70 årsdagen for Sir Jacks første race i Australien, er med motorsports-udstødning, 6-trins sekventiel racergearkasse,  baghjulstræk plus andet sofistikerede racerbilteknik. 

BT62 er med et sæde, men der kan tilkøbes et ekstra, hvis du skal ud at dupere kæresten elle måske fruen. 

På ekstraudstyrslisten står også et kursus i at håndtere vilddyret. 

Brabham-ingeniørerne er gået all-in med aerodynamikken, alt er i kulfiber og det oplyses, at den kan generere mere end 1200 kg. 

For at udnytte det på en bane kræver vist mere end et kørekursus. 

Brabham BT62 har samme dimensioner som en Audi R8. 

“Teamet bag bilen er på plads, det samme er visionerne,” fortæller David Brabham, der ikke lægger skjul på, at det langsigtede mål er at vende tilbage til Le Mans. 

 

 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar