VW Scirocco GTI 1979

Lars Jensen og hans Scirocco GTI

04/05/2015
3.401 Views

Youngtimer-køreren Lars Jensens har i flere år gået med en drøm om at bygge en VW Scirocco GTI mangen til den motorsportslegenden Leif Pedersen gjorde livet svært for konkurrenterne på de danske racerbaner i 70’erne.

“Jeg søgte efter en bil magen til Leifs i flere år, men der var ingen at finde,” fortæller Lars Jensen, der bor i Bolderslev i Sønderjylland.

Men med Leif Pedersens utrættelige hjælp kom der skred i sagen.

Der stod en i en lade i Skals. Gemt væk under en pressenning

En årgang 1979.

Den tilhørte en af Leif Pedersens gode bekendte, Jacob Bryde.

Og Lars Jensen købte den fluks!

“Bilen lignede en skrotbunke, men kun udadtil, for da vi kom hjem, opdagede vi, at den faktisk kun havde tre små rusthuller,” fortæller Lars Jensen.

Nu er Scirocco GTI’en efter halvandet års intens restaurering klar til Classic Race Aarhus.

“Uden min mekaniker Bjarne Paulsen, min søn Rene og ikke mindst Leif Pedersen var det aldrig lykkedes, så dem skylder jeg en stor tak,” lyder det fra Lars.

Scirocco’en, der er Youngtimer-feltet ældste bil, 36 år er den, blev testet ved åbningsløbet på Padborg Park og efter nogle justeringer er den klar til løbet omkring Mindeparken.

“Jeg tog den lidt med ro på Padborg Park, for jeg ville ikke risikere at få den skadet, så jeg måtte melde fra til Classic Race Aarhus,” indrømmer Lars Jensen.

Teknikken i Sciroccoen er en hentet fra en Golf 4 1,8 Turbo.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment