Læs her før du kører på efterårsferie

Efterårsferien nærmer sig, og en lille million danske bilister starter snart bilen og kører til udlandet. 

Heraf omkring 210.000 ned til vores sydlige nabo, Tyskland. 

Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn. 

At Tyskland er blevet så populær skyldes flere ting, bl.a. de gode mountainruter i Harzen og området omkring Mecklenburg-Vorpommern i det tidligere Østtyskland har fået flere fascinerende turistattraktioner tiltrækker mange.  

Selv om efterårsferien for bilister ikke byder på lige så mange strabadser for bilen og føreren som sommerferien, der oftest går helt ned til Middelhavet, så skal turen forberedes. 

Læs her og bliv rigtigt klædt på efterårsferien. 

  1. Planlæg dig ud af problemerne
    Tjek vejrudsigten og trafikmeldinger, før du kører. Slip for timelange køer på den tyske Autobahn med FDM’s ugentlige kø-prognose: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/planlaeg-din-bilferie/koeprognose-den-kommende-weekend.
  2.  Vær sikker på hvilke dokumenter og udstyr, du SKAL have med. 

Husk vigtige dokumenter som pas, kørekort, sygesikringsbevis, bilens registreringsattest og det grønne og røde forsikringskort.  

Vær forberedt på nødsituationer og de forskellige landes krav og medbring advarselstrekant, DK-skilt, brandslukker, forbindskasse, alkoholtester, den gule refleksvest og ekstra pærer.

3. Ha’ reservehjul eller nødhjul i bagagerummet. 

Vær forberedt på en punktering og tjek dit reservehjul inden turen. Og øv dig eventuelt på at skifte dæk – det er ikke altid lige nemt.

4. Få styr på trafikreglerne i andre lande. 

Trafikreglerne i Europa er forskellige fra land til land. I Tyskland giver nedsættende håndtegn i trafikken bøder. Spanske regler kræver, at du har et par ekstra briller med i bilen, og i Italien skal du være opmærksom på, at der altid er højre vigepligt. 

Få styr på trafikreglerne i den gratis app ”Rejser til udlandet”, udviklet af Europa-Kommissionen.

Hvis turen går til Tyskland, Italien, Frankrig eller Belgien skal du være opmærksom på miljøzoner i byerne. Find mere på FDM hjemmeside: http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/regler-udlandet/miljoezoner-europa.

5. Tjek dine dæk. 

Slidte dæk er farlige i trafikken. De giver større bremselængde, forringet styreevne og øget risiko for udskridning og akvaplaning. Og oveni er rullemodstanden større og de bruger mere brændstof.

Mange steder er kravene til dækkets mønsterdybde skrappere end Danmarks 1,6 mm. Og bødetaksterne er høje:
• Danmark: 1.000 kr. pr dæk
• Sverige: 1.200 svenske kr. pr dæk
• Tyskland: fra 60 euro pr dæk
• Schweiz: fra 80 euro pr dæk
• Østrig: fra 80 euro
• Italien: op til 1.600 euro pr dæk
• England: op til 2.500 pund pr dæk 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment