Suzuki Ignis til DK i foråret 2017

Kæk lille firehjulstrækker fra Suzuki

Chic, cute, cool, retro!

Den ny Ignis mini SUV fra Suzuki har fået pæne internationale ord med på vejen til biludstillingen i Paris den 1. oktober, hvor den får verdenspremiere.

Og det kan vi godt forstå, for den er da efter billederne at dømme ganske fiks.

Ignis er bygget på samme platform, som den nyligt præsenterede Baleno, men er kortere. Den har samme længde som den mindre Celerio.

Den er også lidt højere og fås både med forhjuls- og firehjulstræk.

Suzukis mini-SUV, der allerede kører i Japan, placerer sig midt imellem A og B-segmentet, og den har faktisk ingen konkurrenter. Den eneste, der minder om den, er Fiat Panda Cross.

Suzuki skriver i en pressemeddelelse, at  mange designelementer fra Suzukis tidligere modeller er bragt til live i Ignis, og det nærmest minimalistiske design får bilen til at fremstå frisk og ikonisk.

Det skal nok passe!

Ligesom Baleno vil den nye Ignis komme med Suzukis mild-hybrid teknologi, hvor en lille el-motor starter benzinmotoren ved “stop-and go”, og aflaster den ved spidsbelastninger.

Mild-hybrid-teknologien koster ekstra 5.000 kr. I Baleno, så bliver nok samme pris i Ignis, der forventes klar på det danske marked i løbet af foråret.

En anden større nyhed på Suzuki standen i Paris er den nyeste udgave af familie-crossoveren S-Cross, der blandt andet har fået en helt ny front, opgraderet interiør og mere udstyr.

På motorfronten får de nye Boosterjet turbomotorer nu også premiere i S-Cross.

Modellen introduceres i Danmark op til Paris udstillingen. Vildmedbiler.dk kigger nærmere på den på et pressemøde den 31. August.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment