Jaguar Mark II genopstår

16/09/2014
1.310 Views

Jaguar Mark II fra 1959 har altid for mig stået som noget af det smukkeste på fire hjul.

Elegante linjer, smukt interiør, en rigtig klassiker.
Produktionen af Mark II stoppede i 1967, så det er nogle gamle svende, der stadig kører rundt på vejene.
Men nu er Mark II genopstået. Samme flotte linjer, men med moderne materialer og den nyeste teknik. Bygget til hverdagsbrug.

Det engelske firma, Classic Motor Cars, har efter en succesrig præsentation af replikaen besluttet at sætte en mindre serie i produktion. “Bilen har tiltrukket enorm interesse fra hele verden ,” siger Peter Neumark, formand for CMC. “Få timer efter præsentationen kom der opringninger fra hele verden fra folk, der ville bestille en, hvis det var muligt. Og det har vi efter en kort betænkningstid svaret ja til.”

Den ny Mark II blev bygget til Jaguar designer Ian Callum til privat brug og afsløret af Jaguars testkører, Norman Dewis, ved den officielle åbning af Classic Motor Cars ny hovedsæde i Bridgnorth.
Ifølge Peter Neumark er replikaen prissat til ”nedslående” 350.000-375.000 pund. (Tjek selv kursen, inden du bestiller.)

Mk2CallumBrochure_web

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment