Ny Hyundai i30 med markant profil

Hyundai afslører ny skarp “folkevogn”

Hyundai har sendt os denne teaser af den ny i30 hatchback, der har offentlig verdenspremiere ved åbningen af biludstillingen i Paris den 1. oktober.

Forinden vil den dog blive afsløret for bl.a. motorpressen ved et online-show den 7. september.

De fremsendte billeder bliver vi ikke så meget klogere af, men pressechef hos Hyundai DK, Annegrethe Skovby, oplyser, at bilen er baseret på en helt ny platform, at den har et nyt dristigt design med skarpe linjer og en ny markant frontprofil.

Hun fortæller også, at den kommer til salg herhjemme i starten af næste år, og at det bliver med fire forskellige motorer at vælge imellem:

  • En diesel og tre, benzin bl.a. en 1.4 T-GDI med 140 hk og en 1.0 T-GDI med 120 hk.
  • Også en ny 7-trins dobbeltkoblingsgear vil være at få.

Den ny i30 er designet, udviklet og testet i Europa, og Peter Schreyer, der er chef for Hyundais designafdelingen, kalder den ny i30 en bil for en bred folkelig målgruppe.

Denne tredje generation i30 kommer i en GT-version, kaldet i30 N, og med en 2-liters turbomotor med 260 hestekræfter er den klædt til at tage kampen op med biler som Golf GTI og Renault Megane RS.

Hyundai har i år vundet to afdelinger to afdelinger i verdensmesterskabet i rally med i20’eren har og det er noget, der givet international opmærksomhed.

Et bilmærke med en god historie er sjovere at eje.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment