Marco Sørensen skal køre Le Mans

Hvad vil Lotus med Marco?

21/10/2014
825 Views

Danske sponsorer støtter Lotus

Formel 1 teamet Lotus har netop meddelt, at Jesper ’Kasi’ Nielsen og hans firma Endless Jewelry træder ind i formel 1 som sponsor. Den danske millionær, der tidligere har været involveret i både håndbold og fodbold, har lavet en aftale med det engelske team, der indebærer at hans firmanavn kommer til at stå på de to Lotus-racere under USA’s grand prix 2. november.

Her vil det være Romain Grosjean og Pastor Maldonado der vil kører de to biler, men danskeren Marco Sørensen er også en del af teamet som udviklingskører.

Forrige søndag scorede den 23-årige nordjyde sin hidtil største sejr, da han vandt GP2-løbet i russiske Sochi. Sejren har utvivlsomt øget hans chancer i formel 1 teamet, hvor også Saxo Bank er sponsor. Gerard Lopez, chef for Lotus, fortæller til vildmedbiler.dk: ”Vi kan ikke nå at lave noget med Marco som fredags-tredjekører i år, men måske er der en mulighed ved testen i Abu Dhabi efter sæson-finalen.”

Topkørere som Lewis Hamilton og Nico Rosberg, som lige nu dominerer formel 1, er begge kommet fra GP2. På deres vej til formel 1 har de to nuværende Mercedes-kørere hver vundet fem løb i GP2 serien.

Pastor Maldonado har underskrevet en kontrakt med Lotus for næste år. Sådan er det ikke med Romain Grosjean: Hans hovedsponsor, benzinproducenten Total, er angiveligt på vej ud af teamet. Lotus skifter nemlig til Mercedes motorer i 2015, og tyskerne kræver, at der køres på Petronas benzin. Grosjean har indtil videre også haft en dårlig sæson, og kun scoret otte point.

Grosjeans personlige mentor og chef for Total, Christopher de Margerie, omkom i nat i et flystyrt med et privat fly i Moskva, hvilket er endnu en faktor der spiller mod Grosjean.

Ligesom hos McLaren, hvor Kevin Magnussen venter på nyt, melder Lotus næppe ud om deres 2015-planer før USA´s Grand Prix.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment