Her er Danmarks billigste elbil

Den er lille, den er fræk, den er helt elektrisk, og så er den til at betale. 

Udover at kunne klemme sig ind på parkeringspladser, som andre bilister kun kan drømme om, er hele smart modelprogrammet nu 100 pct. elektrisk, da benzinmotorerne helt udgår. 

Smart-programmet omfatter EQ fortwo coupé med fast tag, EQ fortwo cabriolet samt EQ forfour, der er lidt større og med bagsæde. 

Den billigste, 2-personers smart EQ fortwo coupé kommer til at koste 199.900 kr., mens EQ cabriolet kan fås til 224.900 kr. og EQ forfour med fire sæder for 209.900 kr.  

Dermed er smart den absolut billigste elbil på det danske marked. 

Elmotoren i de tre varianter yder 82 hestekræfter og rækkevidden er opgivet til 135 kilometer efter den ny WLTP-norm, og dermed kan de fleste klare turen både til arbejde og hjem igen på en enkelt opladning. 

Og med den indbyggede 22 kW-oplader er det muligt at lade batteriet op i en fart – enten hjemmefra eller i én af de mange ladestandere, der findes i bybilledet. 

Præstationerne er 0 til 100 km/t på11,9 sekunder, mens topfarten er begrænset til 130 kilometer i timen.  

De tre nye smart EQ-modeller kan allerede bestilles hos de danske smart-forhandlere. 

smart forhandles tre steder i Danmark, hos Bent Pedersen i Esbjerg, Mercedes-Benz CPH i Hørsholm og P. Christensen i Odense.

 

PS: smart skrives med lille s.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

2 Comments

 1. Hej Steen.

  Jeg synes, at du laver mange spændende og interessante artikler. Jeg spekulerer på, om du har lavet en fejl m.h.t. artiklen herover om elbilen Smart, som du mener er Danmarks billigste elbil. Den gamle og den nye VW E Up er vist billigere end den nye Smart.

  https://www.inputmag.dk/vw-e-up-faar-laengere-raekkevidde-og-lavere-pris/

  Du ønskes en god dag.

  Venlig hilsen
  Jan, Ideudvikler
  Projekt Trafiksikkerhed

 2. Steen Nielsen

  Du har ret, men da jeg skrev om smart,var det den billigste indtil Citigo blev offentliggjort. Tingene udvikler sig hurtigt i disse biltider. hilsen steen

Leave A Comment