Renault Grand Scenic med 20" fælge

Her er 20″ fælge også standard

“20 tommer hjul er standard på den ny Renault Scenic.” 

Den sætning fik læserne af vildmedbiler.dk til tasterne, da vi beskrev bilen for første gang.

“Det er da kun på de dyreste modeller”, “Det er da vist en and”, “Der er vist noget, du har misforstået”, lød det bl.a. 

Jeg kunne godt forstå reaktionerne, for så store hjul hører normalt ind under ekstraudstyr.

Men den var god nok; 20 tommer fælge ER standard!

Og det er de også på den store version af Scenic, Grand Scenic.

Fælgene og det frække, lidt dristige, design, klæ’r virkelig den store syvpersoners familiebil, der også bliver omtalt som sportslig og charmerende.

Efter billedet at dømme, er der noget om snakken.

Kernen til køreglæde er naturligvis også motorer. Og her er der hele tre dieselmotorer og to benzinmotorer at vælge imellem. Den ene af dieselmotoren med hybrid assist.

Mindste motor er en 110 hk diesel med manuelt gear, som fås både med manuelt gear, 7-trins EDC gear og med Hybrid Assist mulighed

Ønsker man mere power kan man også få en 130 hk diesel med manuel gearkasse og som rosinen i pølseenden også en 160 hk version med seks trins EDC gearkasse.

Renault Danmark har endnu ikke besluttet hvilke motorer, de vil satse på.

I den nye Grand Scenic er der valg mellem fem og syv sæder.

Grand Scenic er 2,4 cm længere end den korte Scenic, men er også større end den nuværende Grand Scenic.

Den er blevet 1,5 cm højere, 7,5 cm længere, to cm bredere i forhold til den eksisterende udgave. Der udover er frihøjden øget med tre cm  og akselafstanden med 3,5 cm.

Alt i alt en noget mere sportslig udseende bil, der dog er lige så rummelig som forgængeren. Eller faktisk mere. Med fem sæder oppe er der plads til hele 765 liter bagage. Det er 40 liter mere end den nuværende Scenic.

Ganske som tilfældet er i flagskibet Renault Espace, kan sæderne foldes ned enkeltvis, eller samlet via en knap i bagagerummet eller ved et tryk på R-link 2 skærmen ved føreren.

Den ny Renault Scenic og dermed også Grand Scenic er som den første bil fra Renault udstyret med Active Emergency Braking System, der virker helt op til 60 km/t.

Systemet bremser automatisk bilen helt op i tilfælde af eksempelvis en fodgænger, der går ud foran bilen, hvor føreren ikke selv reagerer.

Renault Scenic lanceres i efteråret og Grand Scenic kommer et par måneder senere

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment