Ford Focus opdager vejhullerne før dig selv.

Ford Focus opdager vejhuller før dig

Revner i vejbanen og vejhuller gør ikke kun køreturen ubehagelig. Hårde stød med vejhullerne kan skade din bils undervogn, affjedring, dæk eller være skyld i en helt fjerde mekanisk skade – og det kan blive en dyr reparation.

Nu kan du undgå de dyre regninger forårsaget af vejhuller. I den nye Ford Focus introduceres nemlig et innovativt system, der kan opdage vejhuller. Systemet opdager hvis et hjul ryger i et vejhul og justerer affjedringen, så hjulet ikke falder så langt ned i hullet.

Da hjulet ikke falder langt ned i vejhullet, rammes modsatte side at vejhullet ikke med samme kraft, som hvis hjulet røg helt ned. Den bagerste affjedring justeres hurtigere, idet forreste affjedring sender et advarselssignal, så snart et vejhul rammes. Alt det sker på et splitsekund – helt uden førerens indgriben.

”Vores ingeniører leder altid efter nogle af verdens mest barske veje, for at teste affjedringen til grænsen, men i den seneste tid har vi opdaget, at de veje har fundet os,” fortæller Guy Mathot, Ford Focus Vehicle Dynamics Supervisor. ”Vejhuller er et stort problem for bilister og det forsvinder ikke i den nærmeste fremtid. Med vores avancerede affjedringsteknologi i den helt nye Ford Focus, har vi reduceret stødet fra vejbump”.

Systemet i den helt nye Ford Focus er en del af bilens Continuously Controlled Damping-teknologi, der overvåger bilens affjedring, chassis, styringsinput og bremseinput hvert andet millisekund, for at give den mest jævne oplevelse på ethvert underlag.

Fords affjedringssystemer udvikles på en speciel vej ved Fords testcenter i Belgien. Vejen består af nogle af verdens værste vejhuller. Fords ingeniører videreudvikler affjedringssystemerne med tests på diverse offentlige veje i Europa mens belastningerne overvåges med udstyr, der minder om det, der bruges til at overvåge jordskælv.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar