Første foto af Porsches 2017 GT-racer

Første foto: Porsches ny GTE-racer

12/05/2016
490 Views

Her er det første foto af Porsches ny GTE/GTLM-racer, der får debut i Rolex24 på Daytona næste år.

Gerne med Michael Christensen blandt kørerne.

Porsche skriver kun kontrakt med deres kørere for et år af gangen, men mon ikke danskeren med det store potentiale bevarer jobbet.

Porsches nære motorsportspartner, Manthey Racing, trak sig efter afslutningen på WEC-sæsonen sidste år, hvor Michael Christensen og Richard Lietz vandt team-verdensmesterskabet, tilbage for at lægge alle kræfter i den ny GT-racer.

Det betød, at amerikanske Dempsey Proton Racing fik til opgave at holde de forsvarende mestre kørende i en opdateret 2015 GT-racer.

Men efter de to første WEC-løb at dømme, ser den konstellation ikke ud til at være nogen succes.

Efterfølgeren til 911 RSR har kørt den første test på Porsches egen bane i Weissach, og alle fabrikskørere bliver involveret i udviklingen af den ny Ford GT/Ferrari 488-killer.

Udover billedet er der ikke sluppet meget ud om det ny racer. Men der er ifølge internationale motorsportsmedier arbejdet meget med vægtbalancen i bilen.

Porsches motorsportschef, Dr Frank-Steffen Walliser, fortæller, at det er intensionen at køre med to biler i WEC og to i IMSA WeatherTech SportsCar Championship næste år.

Og tak for det, vi kan ikke undvære Porsche i GT-racing.

.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment