Første foto af ny Audi Q7

12/12/2014
2.055 Views

Her er det første officielle fabriksbillede af den ny Audi Q7 SUV, der får verdenspremiere på Detroit Motor Show i januar. 

Anden generations Q7 er baseret på en kraftig modificeret version af Audis MLB-platform, der også skal anvendes til næste generation VW Touareg, Porsche Cayenne, Bentley Falcon og måske også produktionsudgaven af Lamborghini Ursus.

I produktionen af Q7 er der anvendt endnu mere i højstyrkestål, aluminium og carbon end på den nuværende. Det betyder, at den syv-sædede Q7 er 360 lettere end første generations modellen, der har været i produktion siden 2005.

Designmæssigt følger den ny Q7 linjerne fra A6 og den ny front, som er at se på den nyeste version af A3. 

Størrelsesmæssigt er den ny model meget tæt på den nuværende.

Motorprogrammet vil omfatte 3-liters V6, 4-liters V8 benzin og diesel samt en diesel hybrid som option. Den er med en 3-liters V6 og el-motor.

Det forlyder også, at Q7 bliver basis for en Q8 med en komplet elektrisk drivline, der skal tage kampen op med den kommende SUV Tesla Model X. 

Indvendig bliver den ny Q8 meget elegant og med få kontakter og knapper, men med digitale instrumenter som i den ny Audi TT.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment