Se alle Årets Biler på en gang

Flot udstilling: Se alle Årets Biler

Er du vild med biler, så kan du til efteråret få en oplevelse ud over det sædvanlige. 

På to muser i hver sin ende af landet, Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre, kan du kan genopfrisket bilhistorien på udstillingen ”Familien Danmark på hjul – Årets Bil 1969-2019”.

Her føres gæsterne igennem 50 års danmarkshistorie fortalt via mere end 50 udstillede biler, der har været kåret som vindere af Årets Bil i Danmark i perioden 1969-2019.  

Det er første gang nogensinde, at hverdagsbiler danner rammen om en museumsudstilling i Danmark.  

Indsamlingen og udstillingen af de 53 vinderbiler har været en stor opgave. Arbejdet er blevet hjulpet godt på vej af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), og det har fra starten været et klart mål at få alle biler repræsenteret på udstillingen. 

Den enkelte bil fortæller sin egen historie, men tilsammen fortæller de 53 biler også en fælles historie om samfundets udvikling og fremskridt inden for teknologi og design. I udstillingen er der masser af fakta om teknik og der er skæve historier om bilerne. En del af udstillingen sætter desuden spot på fremtidens biler og bilisme. Alt i alt betyder det, at udstillingen bliver en lærerig og sjov oplevelse for både bilentusiaster, børnefamilier og ældre”, fortæller museumschef Brian Wiborg.  

Udstillingen starter i Viborg den 5. oktober og flytter til Hvidovre efter jul, hvor den vil være åben indtil midten af april i 2019. Den mobile udstilling gør det muligt for endnu flere danskere at opleve danmarkshistorien set fra bilsædet af en familiebil. 

Både Viborg Museum og Forstadsmuseet ser frem til at byde gæster velkommen inden for fra den 5. oktober 2018.  

Nysgerrige kan varme op til udstillingsåbningen på udstillingens facebookside ”Årets Bil 1969-2019”. 

FAKTA: 

Udstillingen i Viborg:
5. oktober – 30. december 2018
Farvervej 23, 8800 Viborg

Udstillingen i Hvidovre: 

  1. januar – 22. april 2019
  2. Filmbyen 30-32, 2650 Hvidovre

Åbningstid:
Mandag-torsdag kl. 13-22. Fredag-søndag kl. 10-17 

Billetpris: Voksne 90 kr.  Børn & unge under 18 år GRATIS 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar