Pas på: Overhal ikke indenom

Det koster dyrt at overhale indenom 

16/07/2015
2.211 Views

2000 kroner og et klip i kørekortet.

Det er prisen for at overhale indenom på motorvejen.

Så er du advaret.

Rigtigt mange danske bilister kører for tæt på hinanden og presser på for at komme forbi.

Det er i sig selv ulovligt, meget ulovligt, og kan de ikke komme forbi på lovlig vis, får rattet lige et drej til højre og så smutter de indenom.

Politiet snupper hver dag bilister, der laver de ulovlige manøvrer.

Tidligere var der mange, der overhalede i nødsporet for eksempel frem til frakørsler for at komme uden om en kø. Det stoppede stort set, da politiet indførte klippekortet. Folk ved, det koster et klip i kortet plus en bøde og eventuelt en betinget frakendelse, hvis det er rigtig groft.

En af de konstante kilder til frustrationer blandt de øvrige trafikanter er bilister, der nægter at holde til højre.

”At holde til højre er en regel, som alt muligt andet. Du må f.eks ikke køre over for rødt, køre for stærkt eller triller rundt oppe på fortovet. Det er en ganske almindelig færdselsregel, som jeg i øvrigt mener bør udløse samme bøde, som at overhale indenom,” siger en af iværksætterne bag facebooksiden, Hold til højre, Rasmus Wagner. 

Den med at ligge i yderbanen og blokere, det er en uvane, som vi nok aldrig kommer helt af med. Så er der nogle, der overhaler indenom, og så skal de skrives begge to.

1000 kr. Til bilisten, der ikke vil forlade ydersporet, og så 1000 kr. og et klip til den, der smutter højre om.

Rasmus Wagner mener, at specielt myldretidstrafikken ville forløbe lidt mere gnidningsløst, hvis vi var bedre til at tage ansvar for vores optræden i trafikken.

“Det er altid de andres skyld, men der må i sagens natur være nogle af os, der ikke har ret,” siger han.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment