Ferrari 250 GTO blev verdens dyreste auktionsbil

Den blive verdens dyreste auktionsbil

Her er en Ferrari. 

En ikke en helt almindelig Ferrari, men en 250 GTO fra 1962, håndbygget og en af de allermest succesfulde racerbiler med den stejlende hingst på frontklappen. 

Der blev bare bygget 36 styk af den ikoniske Ferrari, og en af dem kommer den 25. august under hammeren på årets mest eksklusive auktion hos auktionshuset RM Sotheby’s i Monterey i Californien.

De forventer at få bud mellem 290 og 390 millioner kroner, og holder den vurdering, så bliver den røde sportsvogn verdens dyreste auktionsbil. 

Den nuværende rekordholder er også en Ferrari 250 GTO, som blev solgt på auktion for 245 millioner. 

250 GTO’en, der skal på auktion 25. august, er en af bare fire modeller, der i løbet af 60’erne blev ‘faceliftet’ til det mere aggressive Serie II GTO/64-design.  

“250 GTO var den sidste bil, som man kunne køre direkte fra garagen til racerbanen, vinde løb og køre hjem igen,” siger Shelby Myers, der er bilspecialist hos RM Sotheby’s, til Forbes. 

Alle 36 eksemplarer af Ferrari 250 GTO er i live, og det er blot tredje gang i dette årtusinde, at en af dem står til at skifte hænder.  

I alt er der 29 sjældne Ferrari-modeller til salg på auktionen – til langt lavere priser.

Men lidt mindre kan vel også gøre det. 

Se mere på. https://rmsothebys.com/en/auctions/MO18/Monterey/lots/r0117-1962-ferrari-250-gto-by-scaglietti/695912

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment