Her er Årets Bil i Danmark 2017-finalisterne

De kan blive Årets Bil i Danmark 2017

Alfa Romeo Giulia, Mercedes E-Klassen, Seat Ateca, Peugeot 3008 og Suzuki Baleno.

Det er de fem biler, der i spil til at blive Årets Bil i Danmark 2017.

Den endelige vinder findes ved et arrangement i København den 1. december. Her skal de medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark, der var med ved udvælgelsen af de fem finalister på FDM Jyllandsringen i dag, afgive de afgørende stemmer.

Vildmedbiler.dk havde tre af de fem på listen. I stedet for Seat Ateca og Mercedes E-Klasse havde vi Citroën C3 og Renault Scenic/Grand Scenic med.

“Det var svært at vælge de fem finalister i år, for der var rigtigt mange fine biler i det kæmpestore felt,” siger chefredaktør Steen Nielsen, vildmedbiler.dk.

Alfa Romeo Giulia er en utrolig velkørende og smuk bil i firmabilsegmentet. Den har baghjulstræk, spærredifferentiale, hurtige gearkasser og potente motorer, benzin og diesel.

Mercedes E-Klasse er en lækker limousine med høj kvalitet i alle detaljer.

Seat Ateca er den spanske VW-ejede fabriks første SUV. Den er søster til VW Tiguan og Skoda Kodiaq og pris- og kvalitetsmæssigt et meget stærkt kort.

Peugeot 3008, der præsenteres hos forhandlerne i weekenden, er en interessant sag. Den har et stærkt dynamisk design, en velafstemt drivlive og meget fine køreegenskaber. I min optik trækker dog det ned, at rattet ikke kan hæves ret meget, ej heller trækkes op til kroppen og at instrumenterne sidder over rattet.

Suzuki Baleno er den mindste bil i finalefeltet, men en meget interessant af slagsen. Den rummelig, velkørende, har gode motorer og ikke mindst en bunke sikkerheds- og komfortudstyr som standard.

Til en meget fornuftigt pris, hvor alle kan være med.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar