Syv gadebiler, der sætter en F1 til vægs

De gør det onde ved en F1-racer

Ingen over eller ved siden af en Formel 1 på en racerbane, men når det gælder ren topfart, så findes det syv supersportsvogne, der kan gøre Magnussen, Hamilton og Vettel grønne af misundelse. 

Den højeste tophastighed, der nogensinde er målt i Formel 1, tilhører en Williams FW38, der i 2016 kørte 369,6 km/t. 

Det er meget langsommere end den hurtigste af dem, du kan læse herunder. Vi starter med den “langsomste” og slutter med fartkongen over dem alle. 

McLaren F1 – 384 km/t.:

McLarens første supersportsvogn er bygget i samme eksotiske materialer som fabrikkens Formel 1-racer. Den er med en V12 BMW-motor med 627 hestekræfter. F1 er en legende blandt entusiaster. 

Bugatti Veyron – 400 km/t.: 

Bugatti er et produkt af Volkswagen Group og designet af de allerbedste ingeniører. I maskinrummet ligger en 987 heste W16-motor.  

SSC Ultimate Aero – 409,76 km/t.: 

The SSC Ultimate Aero var officielt verdens hurtigste bil i 2007, men blev senere slået af Veyron. I dag er den femtehurtigst. Den amerikanske supersportsvogn er med en 6,4 liter V8 med 1183 hestekræfter på baghjulene. Den er voldsomt, og så har den hverken ABS eller traction control. 

Bugatti Chiron – 417 km/t.: 

Bugattis seneste kreation, Chriron, har endnu ikke være ude på den ultimative farttest, men det forventes, at den 1479 hestes Bugatti med dæk, der varmemæssigt kan holde til monsterkræfter,ne rykker længere op på fartlisten, måske endda helt op på toppen. 

Bugatti Veyron Super Sport – 428 km/t.: 

Som Chiron har Veyron endnu ikke fået lov til virkelig at strække ud, men er stadig en af verdens allerhurtigste biler 

Hennessy Venom GT – 432,8 km/t.: 

Næsten 64 km/t. hurtigste end en Formel 1-racer er en anden amerikaner, der tidligere har haft verdensrekorden for produktionsklare gadebiler. Med 432 km/t. Kunne den ganske let have passeret Valtteri Bottas i sin Williams i det mexicansken Grand Prix. 

Koenigsegg Agera RS – 444,8 km/t.: 

Her har vi så fartkongen 2018, endda en svensker. Koenigsegg Agera RS er officielt verdens hurtigste bil med en registreret topfart på 444,8 km/t. Lad os lige nævne, at RS’eren rykker fra 0-249-0 på under 36.5 sekunder. Sat på Vandel Flyveplads ved Vejle. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Skriv en kommentar