Dansk verdensmester sat tilbage

En skrivebordsafgørelse sender Michael Christensen og hans makker, Kevin Estre, fra nummer to til nummer fem i VM-stillingen i VM for sportsvogne. 

De to Porsche fabrikskørere fik tildelt sejren i tredje afdeling i Kina efter en diskvalifikation af løbets vindende Ferrari, men de ankede dommen og en teknikalitet betød, at de har fået sejren tilbage. 

Det betyder, at Christensen/Estre nu er 19 point efter VM-førende Nicki Thiim og Marco Sørensen inden weekendens afdeling på Circuit Of The Americas i Texas, USA. 

Her er ikke færre end seks danskere til start. I LMGTE Pro klassen, samme klasse som Michael Christensen i Porsche 911 RSR #92, kører Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Vantage #95, Jan Magnussen i Corvette #63, Anders Fjordbach, High Class Racing #33, stiller til start i LMP2-klassen og Nicklas Nielsen, Ferrari/AF Corse #83 er til start i GTE Am-klassen. 

David Heinemeier Hansson kører til gengæld ikke, da han har trukket sig fra Team Project 1 Porsche 911 RSR-teamet på grund af utilfredshed med den måde FIA bøjer reglerne for sammensætning af kørerne i GTE-Am-klassen, som han ikke mener tilgodeser gentlemen-kørere som ham.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment