Martin Vedel Mortensen i dansk-engelsk racertrio.

Dansk-engelsk trio satser stort

Den fynske racerkører, Martin Vedel Mortensen, har sat en ny kurs mod toppen af international motorsport. 

Efter at have evalueret 2018- sæsonen i den italienske GT3-serie for Lamborghini, har han sammen med sin rådgiver, den tidligere LMP-kører, Morten Dons, besluttet at skifte de vanvittigt dyre GT3-racer ud med prototyper. 

“Vi har sat den øjeblikkelige sportslige formåen, konkurrencen i de forskellige klasser, økonomien og fremtidsmulighederne op mod hinanden, og her peger pilen på LMP, som er højt profileret på Le Mans og i WEC,” siger Martin Vedel til Vildmedbiler.dk. 

Det betyder, at fynboen i denne sæson skal køre European Le Mans Series i LMP3 hos engelske RLR Msport sammen med landsmanden Christian Stubbe Olsen, der debuterede og slog igennem i klassen sidste år, samt den tidligere engelske Le Mans- og GT3-kører, 45-årige Martin Rich, der betegnes som en af de allerbedste bronzekørere på markedet. 

“Jeg forventer mig meget af samarbejdet med mine to danske medkørere, og bliver vi forskånet for uheld, tror jeg, vi kan vinde mesterskabet,” siger Martin Rich. 

Den dansk-engelske trio debuterer sammen i LMP3 i sæsonpremieren i ELMS på Paul Richard den 14. april. 

Forberedelserne dertil starter med en test næste weekend i Barcelona. 

 

Foto: Martin Vedel Mortensen.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment