Citroën skruer op for teknikken

16/02/2015
825 Views

Avanceret design, dynamiske køreegenskaber, raffineret ned til mindste detalje og udstyret med high-tech teknologier. 

Citroën har skruet helt op for teknikken med den ny DS 5, der får verdenspremiere på biludstillingen i Geneve i starten af marts.

Den lanceres på de første markeder i Europa i juni 2015 og i Danmark efter sommerferien.  

Priser og modelprogram kan informationschef Ellen Nørgaard ikke sige noget om på nuværende tidspunkt   

Ligesom topmodellerne i DS 3 og DS 3 Cabrio udstyres den ny DS 5 med nye forlygter, der kombinerer Xenon og LED og giver en usædvanlig effektiv belysning af vejen, både når man kører med nærlys og det lange lys.

Modulernes placering får dem til at ligne en række diamanter, og de nye lygter er udstyret med rullende blinklys.

I kabinen er indretningen af førerpladsen inspireret af cockpittet i et fly med to midterkonsoller, dels mellem forstolene dels en konsol i loftet, og mange af kontakterne er udformet som kontakterne i et fly.

Den ny DS 5 er udstyret med en touch-screen i farver, som letter adgangen til f.eks. navigation og lydanlæg, og samtidig reducerer antallet af kontakter på midterkonsollen.

Den nye type skærm rummer også muligheden for “New Mirror Screen”, hvor brugeren får et spejlbillede af sin smartphone op på skærmen. 

Den ny DS 5 kommer med de allernyeste PSA-motorer. Effekten går fra 120 til 210 hk, og EU-mix for dieseludgaverne ligger mellem 23,3 og 26,3 km/l. Hertil kommer Hybride 4×4 med et EU-mix på op til 28,6 km/l. og en CO2 udledning på 90 g/km.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment