Bilfabrikker lukker på stribe (opdateret)

Mange syge på grund af Covid 19-sygdommen og vanskeligheder med transport og underleverandører, får nu bilindustrien til at stoppe produktionen af nye biler. 

Branchemagasinet Automotive News har samlet de oplysninger, der er kommet fra forskellige bilproducenter, og det er dramatisk læsning. 

Mange producenter vælger at lukke deres fabrikker for at få stoppet spredningen af virusset, mens andre bliver tvunget til at stoppe produktionen på grund af problemer med at få komponenter fra underleverandørerne frem. 

Sådan er tingene lige nu:  (opdateres).

 VW-koncernen: 

Volkswagen oplyser, at det vil lukke produktionen i sine fabrikker i Italien, Portugal, Slovakiet og Spanien i løbet af ugen. Men det vil sandsynligvis ikke ende der. VW siger, at deres andre fabrikker i Europa nu er under forberedelse til nedlukning og produktionsstop i mindst to uger. 

Det betyder, at deres produktionsmål vil være vanskelige at nå. 

Lamborghini, som er en del af gruppen, lukkede sin fabrik i Sant’Agata Bolognese allerede i sidste uge. 

Ferrari: Er lukket ned.

Ford: 

Ford vil fra den 19. marts lukke produktionen på mærkets største fabrikker i Tyskland og Rumænien. Den spanske Valencia-fabrik stoppede produktionen allerede mandag. 

Ford forventer, at produktionen vil være nede i et par uger. 

 Toyota: 

Toyota i Europa har besluttet at igangsætte en gradvis lukning af produktionen af de fleste af deres biler, motorer og gearkasser på europæiske fabrikker gældende fra 18. marts 2020. 

BMW: 

BMWs fabrikker fortsætter i henhold til tidsplanen – i øjeblikket.  

 Peugeot, Citroën, DS og Opel: 

PSAs fabrikker, der fremstiller Peugeot, Citroën og DS, vil være lukket indtil mindst 27. marts. Opel- og Vauxhall-fabrikkerne i Tyskland, Polen og Storbritannien, som ejes af PSA, lukkes også. 

Renault: 

Renault begyndte lukningen af tolv fabrikker i Frankrig og Spanien mandag. 18.000 ansatte har fået lov til at tage hjem. 

Der gættes på, at mærkets fabrikker i Slovenien og Rumænien, såvel som i Tyrkiet og Marokko, snart følger efter. 

Mercedes: 

Mercedes har stoppet produktionen i Europa i to uger. Produktionsstoppet vedrører personbiler, varevogne og erhvervskøretøjer.   

Fiat/Chrysler: 

Produktionen af Fiat, Lancia, Alfa Romeo og Maserati er stoppet på alle europæiske fabrikker indtil mindst 27. marts.

Nissan: 

Nissans fabrik i Sunderland, hvor Qashqai, Juke og Leaf fremstilles er lukket ned. Ifølge Nissan er det et spørgsmål om corona-virus, der har ødelagt forsyningskæden, men også, at efterspørgslen efter biler er faldet i forbindelse med pandemien. 

Volvo: 

Volvo Cars har stoppet produktionen på fabrikken i Belgiske Gent, hvor XC40 og V60 fremstilles. Fabrikken i Göteborg er endnu ikke lukket. 

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

Leave A Comment