Fiat har stoppet produktionen af Punto

Arrivederci, Fiat Punto 

Fiat har stoppet produktionen af Punto 

Den sidste bil rullede ud af fabrikken i Melfi, der ligger i det sydlige Italien, på højde med Napoli og Bari, i slutningen af juli. 

Fiat Punto kom til verden i 1993 som efterfølger for Fiat Uno. Modellen blev ekstremt populær i Europa, og i 1995 blev den kåret til Årets bil i Europa og samme år i Danmark. 

Første generation blev bygget i tre millioner eksemplarer mellem 1993 og 1999. 

Anden generation blev fra 1999 til 2005 bygget i 2,96 millioner, mens tredje og sidste generation siden 2005 er produceret i 2,67 millioner styk, hvilket bringer den samlede produktion op over ni milllioner. 

Tredje generation fik et facelift i 2012, hvor den blev døbt “Just” Punto. 

Punto har de senere år får drøje hug for manglende sikkerhed, og derfor er det fornuftigt at stoppe produktionen, også selv om dens design stadig holder godt.

Der forlyder intet officielt fra Fiat, om der kommer en afløser for Punto, men der spekuleres i at afløseren kunne blive Fiat Argo, der blev præsenteret i Brasilien sidste år 

En bil i Punto-størrelse med et frisk design og et flot interiør. 

 

PS: Har du haft gode og dårlige oplevelser med Fiat Punto.

Steen Nielsen

Chefredaktør, motorjournalist, uddannet på Danmarks Journalisthøjskole. Har arbejdet med motorstof på Ekstrabladet, Amtsavisen, Randers, Bilen Motor og Sport, BT, Den Blå Avis m.fl.

1 Comments

  1. Nej – vi har den som arbejdshest på husstanden – den bliver brugt til “det grove” – det er en rigtig god “no nonsens bil”

Leave A Comment